Carambole

Carambole

an Veeteren har sedan en tid slutat som kommissarie på polisstationen i Maardam och ägnar sig istället åt sitt antikvariat. Relationen till sonen Erich, som han haft en närmast obefintlig kontakt med, har stadigt förbättrats.

Helt plötsligt slås allt i spillror när polisstationen i Maardam får ett larm om en upphittad kropp. Kriminalinspektörerna Moreno och Münster anländer till mordplatsen och känner genast igen liket - det blir Münster som får det tunga uppdraget att meddela sin före detta chef, Van Veeteren, att han mist sin ende son.

När den första chocken och sorgen har lagt sig finns det ingen som kan hindra Van Veeteren från att delta i mordutredningen. Hans inblandning sätter relationen till forna kollegor på prov, i synnerhet då utredningen visar en bild av Erich som Van Veeteren inte vill kännas vid.

Det blir en jakt på tiden när det står klart att mördarens nästa offer är den enda som kan berätta sanningen om vem som mördade Erich och varför. Har mördaren tagit fel på person och ska Van Veeteren hinna före mördaren och hitta svaret?

Regi
Daniel Lind Lagerlöf

Manus
Stefan Thunberg, Björn Carlström, Niklas Rockström

Rollista
Sven Wollter, Thomas Hanzon, Philip Zandén, Eva Rexed, Ulf Friberg, Sven Wollter Thomas Hanzon

Utgivingsår

2005

Längd

1h 42min

Genre

Deckare
Thrillers
Spänning

Mer information

IMDB

Baserad på