Moreno & Tystnaden

Moreno & Tystnaden

En sen kväll på stationen blir Eva moreno uppringd av en desperat ung kvinna som hålls fången av en man och hotas till livet. Men just som kvinnan har lokaliserats bryts kontakten. Från en närliggande byggnad flammar eld upp. När Moreno och polisstyrkan lyckas bryta upp dörren är det redan för sent. Kvar ligger resterna av en kvinnas sönderbrända kropp. Huvudet är täckt av en plastpåse som smält i hettan och handen håller krampaktigt kring ett kors av silver.

Polisledningen i Maardam, med den nye kommissarien Reinhardt i spetsen, anser att Moreno blivit alltför personligt involverad och vill överlåta utredningen till riksmord. Hon motsätter sig och blir slutligen sammanförd med en ung expert från riksmord, Jaan Blauveldt. I tysthet tar hon även kontakt med sin läromästare Van Veeteren.

Van Veeteren har lovat sin familj att inte arbeta mer som polis och ägnar sig istället åt ett antikvariat som han skaffat sig. Av den anledningen avböjer han när Moreno kommer och ber honom om hjälp. Men när han ser silverkorset blir han intresserad och kan bara inte motstå att börja grubbla på fallet.

Moreno och Van Veeteren kämpar i motvind, alla frågor besvaras med tystnad och intuitionen blir enda vägen till gåtans lösning.

Regi
Erik Leijonborg

Manus
Björn Carlström

Rollista
Sven Wollter, Philip Zandén, Gösta Bredefeldt, Björn Bengtsson, Peter Engman

Utgivingsår

2006

Längd

1h 31min

Genre

Deckare
Thriller
Spänning

Mer information

IMDB